* آزمون یومان شیشه تزئینی یک آزمون ناپارامتری است که به بررسی تفاوت بین دو گروه مستقل در خصوص یک متغیر دارای داده های رتبه ای یا ترتیبی میپردازد. در واقع این آزمون معادل شیشه تزئینی آزمونt مستقل است.، اما با این تفاوت که آزمون t از نوع پارامتری و داده های آن از نوع پیوسته است، در حالیکه آزمون یومان شیشه تزئینی از نوع ناپارامتری بوده و با داده های رتبه ای انجام میشود.
* ویلکاکسن یک آزمون آینه تزئینی ناپارامتری می باشد و برای مواردی که دو نمونه با هم مرتبط هستند یا اندازه گیریهای تکراری روی یک نمونه انجام میپذیرد، آینه تزئینی میگردد.
در بسیاری از شیشه دکوراتیو متغیر پاسخ ، دو حالتی است. یعنی پاسخها تنها شامل دو حالت مانند وجود یا عدم وجود، خرید یا عدم خرید، بهبود یا عدم بهبود و ... (که آنها را با مقادیر 0 و 1 نشان شیشه دکوراتیو میدهند) هستند. از طرفی دیگر متغیرهای شیشه دکوراتیو که میتوانند بر متغیر پاسخ اثر بگذارند، ممکن است متغیرهای کمی باشند.
الگوهای رگرسیون آینه دکوراتیو برای بیان پیش بینیهای متغیرهای دو حالتی، مناسب است.
آماره آینه دکوراتیو : برای بررسی معنی دار بودن رابطه، به جای استفاده از آماره های آینه کاری, در رگرسیون لجستیک از آماره والد و کای دو استفاده میشود.
رگرسیون لجستیک به جای حداقل کردن مجزور خطا ( رگرسیون آینه دکوراتیو) احتمال رخداد یک واقعه را حداکثر میکند.
جهت انجام آزمون های آماری برآورد ضریب و بدست آوردن مقادیر لازم برای تجزیه وتحلیلهای شیشه ویترای از قبیل آزمون های t ، Fو برآوردهای پارامتری معادلات از نرم افزار SPSS استفاده میشود.
یکی از ویترای روی شیشه لازم در محاسبات آماری این است که دادههای جمعآوریشده دارای توزیع نرمال باشند. چنانچه داده ها به صورت نرمال نباشد، امکان استفاده از اکثر فرمولهای ویترای روی شیشه از بین میرود. زیرا اصول بسیاری از نظریه های آمار(خصوصا آمار آینه کاری روی دیوار) بر مبنای توزیع نرمال بنا نهاده شده است. بنابراین تبدیل داده هااز موضوعات مهم در علم آمار به شمار میرود.
برای سنجش نرمال بودن استین گلاس از ازمون ناپارامتریک کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شده است.جهت آزمون فرضیه های این تحقیق نیز از رگرسیون استفاده وجهت تجزیه وتحلیل داده از صفحه گستر استین گلاس ونرم افزار SPSS16 استفاده گردید.
آنالیز ویترای روی شیشه
یکی از طرق انجام ویترای روی شیشه فرضیه در خصوص ضرایب مدل رگرسیون استفاده از روش آنالیز واریانس است. در مورد رگرسیون ساده فرض میکنیم که متغیر تصادفی استین گلاس تابعی از مقادیری است که متغیر مستقل به خود میگیرد. اگر بین Y ، X رابطه های خطی وجود داشته باشد آن گاه آینه کاری میرود که تغییرات مشاهده شده درمتغیر وابسته توسط متغیر مستقل توضیح داده شود. در غیر اینصورت نتیجهگیری خواهیم کرد که رابطه خطی بین متغیر آینه کاری منزل و متغیر وابسته وجود ندارد.
ضریب آینه آنتیک عبارت است از: نسبت تغییرات توضیح داده شده توسط متغیر مستقل X به کل تغییرات چنانچه هیچ گونه تغییر در Y توسط رابطه رگرسیون توضیح داده نشده مقدار آینه تایل برابر صفر و چنانچه تماماً توضیح داده شده برابر 1 خواهد بود . در مواردی که بخشی از تغییرات توضیح داده میشود مقدار R2 بین صفر و یک است. 1 ≥ R2 ≥ 0 . به عنوان مثال چنانچه مقدار %95 = شیشه تزئینی و آینه تزئینی باشد بدین مفهوم است که تغییرات توضیح داده شده (شیشه ویترای) برابر 95% کل تغییرات (SST) است. به عبارت دیگر میتوان چنین عنوان کرد 95 درصد تغییرات Y توسط رابطه خطی بین Y ، X توضیح داده شده است.
ضریب همبستگی (شیشه دکوراتیو) درجه وابستگی دو متغیر را اندازهگیری میکند . در همبستگی هر دو متغیر موردنظر تصادفی هستند و به طور قرینه در نظر گرفته میشوند یعنی تفاوتی بین متغیر وابسته و متغیر توضیحی قائل نمیشود .
رابطه بین دو آینه دکوراتیو معمولاً توسط ضریب همبستگی اندازه گیری میشود که مقدارش (استین گلاس-) در خصوص همبستگی منفی کامل تا (1+) در خصوص همبستگی مثبت کامل تغییر میکند ضریب همبستگی متغیر تصادفی Y ، X در جامعه بر اساس رابطه ذیل تعریف میشود.
آزمون دوربین – ویترای روی شیشه
یکی دیگر از مفروضاتی که در رگرسیون مد نظر قرار میگیرد، استقلال خطا ها (تفاوت بین مقادیر واقعی و مقادیر پیش بینی شده) توسط رگرسیون از یکدیگر است در صورتی که فرضیه آینه کاری مدرن خطاها رد شود و خطا ها با یکدیگر آینه کاری روی دیوار داشته باشند امکان استفاده از رگرسیون وجود ندارد.
[google_map src=""]
در این آینه کاری، محقق سعی دارد تا ضمن بررسی روشهای تقسیم آینه کاری ،تأثیر آن بر بازدهی سهام در شرکتهای داروسازی و پتروشیمی آینه کاری در بورس اوراق بهادار تهران را ارزیابی نماید. پژوهش مورد نظر از آن دیدگاه که به بررسی داده های مرتبط با دوره ای از زمان (از سال 1385 لغایت سال 1390) میپردازد مقطعی است. همچنین پژوهش مورد نظر از لحاظ اینکه بر پایه داده های واقعی صورت میگیرد از جمله تحقیقات آینه آنتیک است.
شرکتهای آینه تایل در بورس اوراق بهادار تهران، بعنوان جامعهی شیشه تزئینی و آینه تزئینی انتخاب شدهاند. اطلاعات حسابداری مورد نیاز برگرفته از صورتهایمالی شرکتهای شیشه دکوراتیو در بورس، استخراج شد. دلیل این انتخاب توجه بیشتر استین گلاس وتحلیلگران مالی به بازار بورس، در دسترس بودن اطلاعات وهمچنین شفافیت اطلاعات حسابداری شیشه ویترای است. الزامات بورس برای انتشار به موقع اطلاعات حسابداری موجب شدهاست که محیط اطلاعاتی مناسب تری برای تحقیق بهوجود آید. برای این تحقیق دورهی زمانی 1385تا1390انتخاب شده است. در دوره زمانی تحقیق، اطلاعات مربوط به صورت سود آینه دکوراتیو و تراز نامه شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران جمع آینه کاری روی دیوار شده است.
نمونه بخشی(یا زیر مجموعهای) از جامعه(یا مجموعه آینه کاری مدرن) است. نمونه مجموعه اندازه هایی از جامعه آماری است که عملا در جریان یک تحقیق گردآوری میشود و فرآیند یک تحقیق را میتوان تلاش برای درک رفتار جامعه که بر پایه اطلاعات به دست آمده از نمونه صورت میگیرد دانست. زیرا جمعآوری اطلاعات برای کل جامعه آماری مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی میباشد. بعلاوه در بعضی موارد نیز جمعآوری اطلاعات از کل جامعه غیر منطقی میباشد. لذا ناچار به آینه کاری منزل نمونه میباشیم و از سویی میدانیم که نمونهگیری موجب کاهش قطعیت و اطمینان نتایج بدست آمده میشود. برای تعیین نمونه تحقیق شرکت های با مشخصات زیر در نظر گرفته میشود:
اطلاعات کامل هر یک از شرکتها مورد ویترای روی شیشه موجود باشد.
[google_map src=""]
با بررسی شرکتهای استین گلاس مورد بررسی از نظر روش تقسیم سودی که پیروی مینمایند، مشخص گردید که بطور کلی روش مشخصی که اکثریت شرکتها از آن پیروی نمایند، وجود ندارد. بیشتر استین گلاس بر اساسنیازهای مقطعی و سرمایهگذاری خود اقدام به توزیع استین گلاس مینمایند.
با توجه به آینه کاری انجام شده میتوان ادعا نمود که سود سهام پرداختی محتوای اطلاعاتی دربرندارد و شرکتها از این ابزار برای انتقال اطلاعات در مورد وضعیت آینه آنتیک فعلی و آتی شرکت استفاده نمینمایند و یا سهامداران نمیتوانند افزایش در سود سهام پرداختی شرکتی را دلیلی بر بهبود وضعیت سودآوریفعلی و آتی شرکت قلمداد نمایند. نحوه تقسیم سود در بازده و قیمت آینه تایل تاثیر ندارد و مدیران شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از طریق روشهای تقسیم سود نتوانستهاند که بازده شرکت خود را افزایش دهند.
احمدی(شیشه تزئینی و آینه تزئینی) ارتباط ساختار سرمایه وانواع روش های تأمین مالی کوتاه مدت وبلند مدت را ازطریق بدهی ها با بازده شرکت های پذیرفتهشده در بورس شیشه دکوراتیو، مورد بررسی قرار داد. در مجموع 50 شرکت را از 13 صنعت انتخاب کرد، وبا استفاده از رگرسیون ساده و ضریب همبستگی به این نتیجه رسید که یک استنتاج قطعی در مورد وجود رابطه ی معنی داری بین نسبت ساختار سرمایه ونسبت های بازده بدست نیامده است، اما چنین به نظر می رسد که وجود این رابطه به طور کامل نیز شیشه ویترای نباشد.
پوریا نسب و تالانه(آینه دکوراتیو) در تحقیقی تحت عنوان "خط و مش تقسیم سود و ارزشگزاری سهام" به بررسی رابطه بین خط و مشی تقسیم سود و مدل های ارزشیابی قیمت سهام در 14 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار آینه کاری منزل پرداختند. آنها از مدل ها و تئوری های ارزشیابی قیمت سهام دو مکتب فکری بازار ناقص و بازار کامل برای بررسی این رابطه استفاده کردند. آنها از مدل های نظریه سنتی، مدل والتر، مدل گوردان و نظریه رادیکال در مکتب بازار ناقص و همچنین از مدل مودیلیانی و میلر( آینه کاری روی دیوار) در مکتب بازار کامل استفاده کردند. آنها بررسی رابطه خط مشی تقسیم سود و ارزشگزاری قیمت ها بر اساس هر یک از این 5 مدل پرداختند.
قلی پور(آینه کاری مدرن) در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان "بررسی تاثیر روشهای تقسیم سود بر ارزش سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار آینه کاری منزل" هدف خود را در این تحقیق 1) تعیین تاثیر سود نقدی و سهام جایزه بر ثروت سهام 2) تعیین تاثیر سود نقدی بر ارزش بازار سهام3) تعیین تاثیر سهام جایزه بر ارزش بازار سهام و 4) تعیین اینکه سهامداران کدام روش را ترجیح می دهند. با توجه به اهداف مشخص شده او از دو روش تقسیم ویترای روی شیشه نقدی و سود سهمی است استفاده کردند و تاثیر هر یک را بر ارزش بازار سهام مورد بررسی قرار دادند.
[google_map src=""]
رحمانی(آینه کاری) تأثیر روش های تأمین مالی(وام های بلند مدت وانتشار سهام عادی) را برروی قیمت سهام شرکت های بورس تهران با استفاده از رگرسیون وضریب همبستگی مورد بررسی قرار داد وبه این نتیجه رسید که انتشار آینه کاری ، موجب کاهش قیمت سهام می شود وبدهی بدون ریسک قیمت آینه کاری را کاهش نمیدهد.
جهانخانی( آینه آنتیک) در تحقیقی با عنوان شناسایی عوامل تعیینکننده در سیاستهای تقسیم سود، به نقش اهرم مالی در آن سیاستها اشاره نمود. وی برای محاسبه اهرم آینه تایل از نسبت ارزش دفتری بدهی به ارزش روز شرکت استفاده نمود. نتایج تحقیق وی نشان داد که شرکت هایی که دارای اهرم مالی و عملیاتی بالائی میباشند بواسطه برخورداری از شیشه تزئینی و آینه تزئینی بالا تمایلی به توزیع سود ندارند. زیرا در مقابل تأمین مالی از منابع خارجی با محدودیت بیشتری مواجه میباشند.
مهرانی(شیشه دکوراتیو) درتحقیق خود بدنبال ایجاد مدلی برای رابطه بین سود، تقسیم سود و سرمایه گذاری است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که الگوئی برای تقسیم استین گلاس در ایران وجود دارد و شرکت ها از سیاست مشخص اما سادهای در زمینه تقسیم سود پیروی مینمایند. همچنین نتایج نشان میدهد که متغیرهای شیشه ویترای سال قبل و تقسیم سود سال قبل، عوامل مهمی در تصمیم گیری ها نمیباشند. علاوه بر این سیاستهای سرمایه گذاری، مستقل از سیاستهای تقسیم سود هستند.
عامری(آینه دکوراتیو) در بررسی روش تقسیم سود و وجود رابطه بین روش تقسیم سود و کیفیت سود دریافت که روند یکنواختی در سیاست تقسیم سود شرکتها در دوره مورد بررسی وجود ندارد. نتایج آزمون نشان داد که بین اندازه و نسبت تقسیم آینه کاری روی دیوار همبستگی معنی داری وجود دارد. همچنین، بین نسبت تقسیم سود و کیفیت سود همبستگی معنیداری وجود دارد.
صمدزاده( آینه کاری مدرن) خط مشی های تقسیم آینه کاری منزل و تأثیر اتشان بر ارزش سهام شرکت ها را مورد بررسی قرار داده است. نتایج تحقیق نشان می دهد روشهای تقسیم سود در بورس، برای مدیران شرکت ها شناخته شده نبوده و سهام داران نیز به سود سهام نقدی و تغییرات آن بعنوان یک تعدیل دارای پیام توجه نمی کنند. دراین تحقیق به بررسی اینکه: شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار ویترای روی شیشه از روش تقسیم سود مشخصی پیروی مینمایند، سود تقسیم شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران محتوی اطلاعاتی داردوروشهای تقسیم آینه کاری منزل بر بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیرمیگذارد، که در نهایت به نتایج زیر دست یافته است.
[google_map src=""]