آینه کاری : کمبود منیزیم در خیار بسیار شایع است. علامت آن بدین صورت است که در برگهای مسن، فاصله بین رگبرگها از حاشیه به طرف داخل آینه کاری میشود. اگر این کمبود ادامه پیدا کند، در آینه کاری زرد شده لکههای قهوهای پیدا میشود و برگ تدریجا حالت سوخته به خود میگیرد و این امر باعث کندی رشد عمومی گیاه میشود.
آهن: در خاکهای آینه کاری روی دیوار و قلیایی که قلیاییت بالاتر از 8 داشته باشد آهن موجود در خاک به صورت غیرمحلول در میآید و گیاه دچار کمبود آینه کاری روی دیوار میگردد. کمبود آهن در خیار، بهصورت زردی برگهای تازه و جوان بروز مینماید و رگبرگها سبز باقی میماند. در مراحل بعدی، آینه تایل و آینه آنتیک نیز زرد شده و زردی از سر گیاه به طرف پایین توسعه پیدا میکند.
استین گلاس : برگهای مسنتر با حاشیه زرد دیده میشوند. برگهای جوان بد شکل و ابلق میشوند. میوه، نارس میماند. علائم پیچ خوردگی و زخم بر روی میوه ایجاد میگردد. در میوه دچار کمبود، نسبت گوشت میوه به بخش بذر بیشتر میشود. روی پوست میوه علائم خشکیدگی ملاحظه میشود. در طول میوه، رگههای زرد ابلق به صورت علائم خشکیدگی روی پوست توسعه می یابد .
ویترای روی شیشه : علائم ابتلا در برگهای جوان ظاهر میشود و برگهای تازه به طور غیرطبیعی کوچک میمانند و با رنگ زرد لکه موجیشده یا یکنواخت زرد دیده میشود. بین بندهای انتهایی کوتاه مانده و حالت جارویی ایجاد میشود.
آینه کاری منزل | آینه کاری مدرن |
احتیاج خیار به شیشه دکوراتیو و یا آینه دکوراتیو مختلف بستگی به نوع خاک و ذخیره موادغذایی موجود در آن دارد. برای تعیین مقدار کودهای مورد احتیاج گیاه باید قبل و بعد از کاشت خیار در فواصل معین از خاک نمونه برداریشده و میزان موادغذایی در آن توسط آزمایشگاه اندازهگیری شود.
علاوه بر مقدار کودی که به مصرف شیشه تزئینی و آینه تزئینی میرسد مقدار قابل ملاحظهای کود نیز توسط آب شستهشده و از دسترس ریشه خارج میگردد. ضمنا بعضی از عناصر غذایی مانند فسفر در خاک تثبیتشده و فقط بخشی از آن قابل استفاده گیاه میگردد. بنابراین با در نظر گرفتن تلفات مزبور باید مقدار کافی کود شیمیایی بهطور منظم و بهدفعات به خاک دادهشود تا گیاه بتواند عناصر غذایی مورد احتیاج خود را بهاندازه لازم جذب نموده و محصول کافی شیشه ویترای نماید.